Hästar och slingrande stänglar

Hästar och slingrande stänglar

Det vackra mystiska

När jag var nio år såg jag en film med två elfenbensvita vackra enhörningar i en skogsglänta. De stod frustande och plaskade med framhovarna i en tjärn.  Upplevelsen av den slingrande magiska naturen, kraften i de ståtliga hästarna och känslan som infann sig pirrade av både mystik och frihet. Den känslan har följt  mig. Jag sparade den inom mig, ville uppleva känslan om och om igen. 

Ett resultat av den känslan blev denna illustration och hästarna med stänglar finns nu både som mönster och som illustration.

Mugg, Textil och Tapet

Hästarna är tänkta att bli tryckta muggar, eventuellt kuddar samt tapet. Några sista "syningar" av mönsterbilderna är på gång innan jag sänder iväg till tryck. Jag brukar mina färdiga illustrationer vila ett tag innan tryck bara för att jag ska se på dem igen med lite ny blick. Det är annars lätt att stirra sig blind.

 

Bilden nedan visar hur produkterna är tänkta att bli. Det kommer finnas både grå och blå färg på hästarna.

 

Inspirationsbilder med en mugg, tapet och kudde med hästmönster

 

Återkommer med bilder när de riktiga produkterna kommit. (Muggar står först på tur.) /Allt gott! kram Erika

Tillbaka till blogg